Sült sütőtök krémleves


banán split

Igazi téli vitaminbomba. Rostban és vitaminokban gazdag zöldséget fogyasszuk bátran. Utána még egy finom sajtos rúd is belefér.

ADAG
4 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10 perc
ÖSSZEÁLLÍTÁS
20 perc
SÜTÉSI FOK
220°C
SÜTŐ
Légkeverés + grill középső rács
SÜTÉS
40 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 650 g sütőtök
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 liter alaplé
  • 200 ml tejszín
  • Frissen őrölt bors
  • Őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál cukor
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál növényi olaj

  • TÁLALÁSHOZ:


  • Pirított tökmag



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A sütőtök magját kanállal távolítsuk el, vágjuk kisebb darabokra és egy tepsiben süssük meg.
  2. Közben a vöröshagymát és a fokhagymákat pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra.
  3. Ha a sütőtök megsült, hámozzuk meg.
  4. Egy közepes fazékba tegyük bele az olajat és a hagymákat futtassuk át rajta.
  5. Tegyük bele a sült tököt.
  6. Öntsük fel alaplével.
  7. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, cukorral és főzzük meg.
  8. Turmixoljuk le, tegyük bele a tejszínt és a vajat.
  9. A végén újra forraljuk fel.
  10. A tálaláskor pirított tökmaggal szórjuk meg a levest.






Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához