Karfiol leves ropogósra sült szalonnával

Ha egy egyszerű karfiol levet feltúrbózzunk egy kis sült szalonnával máris a család kedvencévé válik.

ADAG
6 darab
ELŐKÉSZÍTÉS
15 perc
SÜTÉS
25 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 6 szelet császárszalonna
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 db közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 közepes fej karfiol
  • 1,5 liter alaplé
  • 250 ml tej
  • 2 evőkanál olaj
  • Frissen őrölt bors

  • TÁLALÁSHOZ:


  • Apróra vágott petrezselyem



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A paprikákat, paradicsomokat kockázzuk fel.
  2. A salátát csíkozzuk fel.
  3. Az avokádót vágjuk ketté, távolítsuk el a magot és vegyük le a héját. Majd csíkozzuk fel.
  4. A sajtot reszeljük le.
  5. Egy serpenyőben olajon pirítsuk meg a darált húst.
  6. Adjuk hozzá az alábbi fűszereket: őrölt piros paprika, őrölt kömény, só, bors, chili.
  7. Tegyünk egy deszkára vagy tányérra egy nagy tortilla-t és az alábbi sorrendben pakoljunk rá: húst, sajtszószt, nachos-t, tejfölt, salátát, paradicsomot, paprikát, avokádót, reszelt sajtot. Végül fedjük be a kicsit tortilla-val.
  8. Hajtogassuk rá a nagy tortilla széleit. Így egy batyut fogunk kapni.
  9. Egy száraz, előre felmelegített serpenyőben, közepes fokozaton pirítsuk át a tortilla batyu mindkét odalát. Egy-egy oldal sütése kb. 3 percet vesz igénybe.
  10. Tegyük tányérra, vágjuk ketté és még frissen, melegen fogyasszuk el.

TIPP:


  • A bacon szeleteket vágjuk fel csíkokra és olajon pirítsuk meg.
  • Ha kész, a kisült szalonnákat egy szűrőn keresztül csepegtessük le egy fazékba. A szalonna csíkokat egy kis tányérban tegyük félre tálalásig.
  • A zöldségeket készítsük elő: a fokhagymát aprítsuk fel. A sárgarépát és a burgonyát vágjuk apró kockákra, a karfiolt szedjük szét kis darabokra.
  • A fazékba tegyük bele a zöldségeket és a fokhagymát és a már beleöntött szalonna zsírján pár percig forgassuk át az egészet.
  • Öntsük fel alaplével és tejjel.
  • Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval és borssal.
  • Közepes fokozaton (5-ös fokozat) főzzük 25 percig.
  • Amikor tálaljuk, szórjuk meg a ropogósra sült szalonnával és friss petrezselyemzölddel.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához