Karfiol leves ropogósra sült szalonnával
Ha egy egyszerű karfiol levet feltúrbózzunk egy kis sült szalonnával máris a család kedvencévé válik.
ADAG 6 darab |
ELŐKÉSZÍTÉS 15 perc |
SÜTÉS 25 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 6 szelet császárszalonna
- 2 db közepes sárgarépa
- 2 db közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 közepes fej karfiol
- 1,5 liter alaplé
- 250 ml tej
- 2 evőkanál olaj
- Só
- Frissen őrölt bors
- Apróra vágott petrezselyem
TÁLALÁSHOZ:
ELKÉSZÍTÉS:
- A paprikákat, paradicsomokat kockázzuk fel.
- A salátát csíkozzuk fel.
- Az avokádót vágjuk ketté, távolítsuk el a magot és vegyük le a héját. Majd csíkozzuk fel.
- A sajtot reszeljük le.
- Egy serpenyőben olajon pirítsuk meg a darált húst.
- Adjuk hozzá az alábbi fűszereket: őrölt piros paprika, őrölt kömény, só, bors, chili.
- Tegyünk egy deszkára vagy tányérra egy nagy tortilla-t és az alábbi sorrendben pakoljunk rá: húst, sajtszószt, nachos-t, tejfölt, salátát, paradicsomot, paprikát, avokádót, reszelt sajtot. Végül fedjük be a kicsit tortilla-val.
- Hajtogassuk rá a nagy tortilla széleit. Így egy batyut fogunk kapni.
- Egy száraz, előre felmelegített serpenyőben, közepes fokozaton pirítsuk át a tortilla batyu mindkét odalát. Egy-egy oldal sütése kb. 3 percet vesz igénybe.
- Tegyük tányérra, vágjuk ketté és még frissen, melegen fogyasszuk el.
TIPP:
- A bacon szeleteket vágjuk fel csíkokra és olajon pirítsuk meg.
- Ha kész, a kisült szalonnákat egy szűrőn keresztül csepegtessük le egy fazékba. A szalonna csíkokat egy kis tányérban tegyük félre tálalásig.
- A zöldségeket készítsük elő: a fokhagymát aprítsuk fel. A sárgarépát és a burgonyát vágjuk apró kockákra, a karfiolt szedjük szét kis darabokra.
- A fazékba tegyük bele a zöldségeket és a fokhagymát és a már beleöntött szalonna zsírján pár percig forgassuk át az egészet.
- Öntsük fel alaplével és tejjel.
- Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval és borssal.
- Közepes fokozaton (5-ös fokozat) főzzük 25 percig.
- Amikor tálaljuk, szórjuk meg a ropogósra sült szalonnával és friss petrezselyemzölddel.