Sous vide sajttorta


Sous Vide sajttorta

Egy jó kis sajttorta egy hétvégi délutáni desszertnek? Íme egy újabb sous vide desszert recept, amit pikkpakk elkészíthetünk.

SZEMÉLY
5 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10 perc
IDŐ
1 óra
HŐFOK
80°C


HOZZÁVALÓK:


  • 3 db egész tojás
  • 300 g krémsajt (bármilyen márkájú natúr krémsajt)
  • 80 g nádcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • Egy fél citrom reszelt héja
  • 5 db 125 ml-es csavaros üveg



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Egy közepes tálban keverjük össze az egész tojásokat, a nádcukrot, a vaníliás cukrot, a krémsajtot, a citrom reszelt héját és a sót.
  2. A tojásokat egyesével adagoljuk a masszához.
  3. Töltsük üvegekbe, csavarjuk rá az üveg tetejét és tegyük sous vide kádba 60 percre 80°C-on
  4. Ha elkészült, azonnal hűtsük le hideg vízben.
  5. Tegyük hűtőbe és kb. 6 óra múlva fogyasztható.

TIPP:


  • Tálaláskor, ha még szeretnénk tehetünk rá bogyós gyümölcsöket (pl.: áfonya, málna, ribizli), kekszmorzsát.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához