Sous vide sertés szűzpecsenye sült almával


Szuzpecsenye

Gyerekkori emlékem a sertés szűzpecsenyéről az, hogy kolbásszal van töltve és a hús kicsit száraz, fojtós. :-( Pedig ez a hús az egyik legnemesebb sertéshús, szerintem, amit szaftosan is el lehet készíteni. Nekem erre a szuvid technika volt a megoldás.

SZEMÉLY
4-6 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10 perc
SOUS VIDE IDŐ
2 óra
HŐFOK
57,2°C
SÜTÉS
10-15 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 2 kg sertés szűzpecsenye
  • 4 evőkanál rozmaring
  • Frissen őrölt bors
  • 70 g vaj
  • 2 evőkanál növényi olaj

  • KÖRET HOZZÁVALÓK:


  • 2 kg alma
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 db citrom leve



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A húsokat szórjuk meg sóval, borssal, rozmaringgal.
  2. Tegyük a húsokat és a vajat a vákuumzacskóba és vákuumozzuk le.
  3. A bezacskózott húst tegyük a megfelelően felmelegített, vízzel teli sous vide kádba és a megadott idő alatt szuvidáljuk meg (2 óra 57,2 °C fokon).
  4. Közben az almákat pucoljuk meg és vágjuk nagyobb kockákra.
  5. Tegyük tepsibe. Szórjuk rá a nádcukrot, locsoljuk meg citromlével és süssük aranybarnára.
  6. Ha a hús kész, vegyük ki a zacskóból.
  7. Melegítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olajat és a húsok minden oldalát pirítsuk át rajta.
  8. Szedjük ki egy tányérra a húsokat. Pihentessük 5 percig, majd tálaljuk.

TIPP:


  • Öntsük egy kis lábasba a hús levét és melegítsük fel. Tegyünk hozzá 1 evőkanál tejfölt vagy 100 ml tejszínt vagy 50 g vajat. Kész is van a martásunk.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához