Sous vide sertés szűzpecsenye sült almával

Gyerekkori emlékem a sertés szűzpecsenyéről az, hogy kolbásszal van töltve és a hús kicsit száraz, fojtós. :-( Pedig ez a hús az egyik legnemesebb sertéshús, szerintem, amit szaftosan is el lehet készíteni. Nekem erre a szuvid technika volt a megoldás.
SZEMÉLY 4-6 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 10 perc |
SOUS VIDE IDŐ 2 óra |
HŐFOK 57,2°C |
SÜTÉS 10-15 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 2 kg sertés szűzpecsenye
- 4 evőkanál rozmaring
- Só
- Frissen őrölt bors
- 70 g vaj
- 2 evőkanál növényi olaj
- 2 kg alma
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 db citrom leve
- A húsokat szórjuk meg sóval, borssal, rozmaringgal.
- Tegyük a húsokat és a vajat a vákuumzacskóba és vákuumozzuk le.
- A bezacskózott húst tegyük a megfelelően felmelegített, vízzel teli sous vide kádba és a megadott idő alatt szuvidáljuk meg (2 óra 57,2 °C fokon).
- Közben az almákat pucoljuk meg és vágjuk nagyobb kockákra.
- Tegyük tepsibe. Szórjuk rá a nádcukrot, locsoljuk meg citromlével és süssük aranybarnára.
- Ha a hús kész, vegyük ki a zacskóból.
- Melegítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olajat és a húsok minden oldalát pirítsuk át rajta.
- Szedjük ki egy tányérra a húsokat. Pihentessük 5 percig, majd tálaljuk.
- Öntsük egy kis lábasba a hús levét és melegítsük fel. Tegyünk hozzá 1 evőkanál tejfölt vagy 100 ml tejszínt vagy 50 g vajat. Kész is van a martásunk.