Sous vide hamburger házi bucival


Sous Vide sajttorta

Ki ne szeretné a jó hamburgert? Puha, szaftos marhahús pogácsa friss zöldségekkel, házi hamburger bucival, teli találat egy hétvégi vacsorának a téli időszakban. Nyáron grillen sütve a barátokkal egy esti grill partihoz is kiváló.

SZEMÉLY
4-6 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15 perc
SOUS VIDE IDŐ
40 perc
HŐFOK
53,9°C
SÜTÉS
10-15 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 1 kg marha darált
  • 25 g vaj
  • Frissen őrölt bors
  • Növényi olaj



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Egy nagyobb keverőtál tegyük bel a darált húst. Jól sózzuk és borsozzuk meg.
  2. Formáljunk belőle kb. 2 cm vastag, 150 g-os húspogácsákat. 6 db lesz ebből a mennyiségből.
  3. Minden pogácsa tetejére tegyünk egy pici vajat.
  4. Tegyük a húsokat hármasával a vákuumzacskóba és vákuumozzuk le.
  5. A bezacskózott húst tegyük a megfelelően felmelegített, vízzel teli sous vide kádba és a megadott idő alatt szuvidáljuk meg (40 perc 53,9 °C fokon).
  6. Ha a hús kész, vegyük ki a zacskóból.
  7. Melegítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olajat és a húsok minden oldalát pirítsuk át rajta.
  8. Szedjük ki egy tányérra a húsokat. Pihentessük 5 percig, majd tálaljuk.
  9. Tálaljuk friss zöldségekkel, majonézzel, sajttal és házi hamburger bucival.

TIPP:


  • A húspogácsa legyen legalább 2 cm vastag, hogy a sütés során belül még médium maradjon a hús.
  • A zöldségek lehetnek: fejes saláta vagy jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, uborka. Ki mit szeret.
  • A sajt ebben az esetben cheddar. Ha van időm 4 percre beteszem a sütőbe grill fokozatra és 210°C-on ropogósra sütöm.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához