Sajtos-tejszínes csirkecombok sült burgonyával


banán split

Ez is a gyerekek egyik nagy kedvence. Kicsit furcsa, hogy sült burgonyát ajánlok hozzá, de biztosan tudom, hogy a sajtos-tejszínes szaftba tunkolt sült krumplinál nincs is nagyszerűbb dolog egy családi étkezéskor. Ebédnek és vacsorának is kiváló.

SZEMÉLY
6 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10 perc
FŐZÉS
30-40 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 1,5 kg csirkecomb (lehet csak alsó vagy csak felső, akár vegyesen is, csontos vagy csontnélküli)
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • Frissen őrölt bors
  • 500 ml víz
  • 200 g trappista sajt
  • 500 ml tejszín

  • TÁLALÁSHOZ:


  • Sült burgonya



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Egy forró serpenyőbe öntsük bele az olajat és a csirkecombok mindkét oldalát pirítsuk át rajta.
  2. Ízesítsük a húst sóval, borssal.
  3. Öntsük fel vízzel.
  4. Fedő alatt főzzük puhára.
  5. Öntsük bele a tejszínt és forraljuk fel újra.
  6. A végén szórjuk bele a sajtot is.
  7. Tálaljuk sült burgonyával.

  • A növényi olaj helyett használhatunk kacsazsírt is. Még különlegesebb ízű lesz az étel.
  • A trappista sajtot helyettesíthetjük Grana Padano sajttal is. Így egy újabb ételt kapunk. :-)





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához