Portugál pudingos kosárka


banán split

Egy lisszaboni utazás során a férjemmel megkóstoltuk a portugálok híres süteményét a Pastéis de Belémet. Amíg ott tartózkodtunk minden nap ettünk egy ilyen sütit, annyira finom volt. Sajnos az eredeti receptet nem tudom, mert titkos, de ez a recept felidézi bennem azokat a portugál kellemes emlékeket, amit akkor átélhettem.

ADAG
12 db
ELŐKÉSZÍTÉS
15 perc
SÜTÉSI FOK
250°C
SÜTŐ
Alsó-felső sütés középső rács
+
grill sütés Legfelső rács
SÜTÉS
12 perc
+
2 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 300 g leveles tészta
  • 400 ml tej
  • 100 g nádcukor
  • 30 g búzafinomliszt
  • 4 tojás sárgája
  • 50 g vaj
  • 1 csipet só

  • TÁLALÁSHOZ:


  • Fahéjas porcukor



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Melegítsük fel a sütőt 250 ℃-ra.
  2. A krém elkészítése: egy kisebb forraló lábasba öntsük 350 ml tejet. Adjuk hozzá a nádcukrot, sót, vajat és forráspontig melegítsük fel. Egy kisebb keverőtálban keverjük csomómentesre a lisztet a maradék 50 ml tejjel. A lisztes tejet öntsük a cukros tejhez és közepes fokozaton (5-ös fokozat) főzzük sűrűre. A krémet hideg vízben hűtsük le. Majd egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat.
  3. A tésztát vágjuk fel 12 egyenlő részre és egy muffin tepsit béleljünk ki vele.
  4. Minden kosárkát töltsünk meg krémmel.
  5. Tegyük a sütőbe és 12 perc alatt süssük meg.
  6. A végén kapcsoljunk át grill funkcióra. Tegyük a legfelső rácsra a tésztát és 2 perc alatt süssük aranybarnára a tetejét.
  7. Ha kihűlt, fahájas porcukorral tálaljuk.






Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához