Darált húsos pite

Ez akár lehetne pásztorpite is. Az angolok nagy kedvence. A két fő hozzávaló: hús és krumplipüré. Íme, az én variációm.

ADAG
4-6 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
5 perc
FŐZÉS
25 perc
SÜTÉSI FOK
220°C
SÜTŐ
Légkeverés + grill középső rács
SÜTÉS
15 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 500 g darált hús
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citrombors
  • 150 ml alaplé
  • 3 evőkanál olaj
  • 200 g zöldborsó
  • 150 g tejföl
  • Megmaradt krumplipüré (kb. 950 g)



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Készítsük elő: a lilahagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, hogy a felhasználásig felolvadjon.
  2. Egy felmelegített serpenyőbe öntsük bele az olajat. Tegyük bele a darált húst és addig pároljuk, amíg ki nem fehéredik.
  3. Adjuk hozzá a lilahagymát a fokhagymát, sót, citromborsot.
  4. Öntsük fel az alaplével és alacsony hőfokon (3-as fokozat) főzzük addig, míg meg nem puhul a hús. Ha szükséges, mert elfőtt a hús leve, pótolhatjuk még alaplével. Lényeg, hogy maradjon a végén egy kis lé a húson.
  5. Adjuk hozzá a zöldporsót és főzzük addig, míg a zöldborsó megpuhul (kb. 5 perc).
  6. A végén keverjük hozzá a tejfölt és forraljuk fel újra. Ha szükséges, sózzuk még meg.
  7. A sütőtálba beleöntjük a zöldborsós húst. Rátesszük a krumplipürét.
  8. A püré tetejét villával igazítsuk úgy, hogy legyenek benne kis csúcsok. A sülés során ezek finom ropogósra sülnek.
  9. Tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára a tetejét.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához