Áfonyás muffin
Az áfonya önmagában már "superfood", de ha még muffin is készül belőle! Szerintem a muffint nem lehet megunni. Gyorsan, könnyen elkészíthető. Egy leves után, uzsonnára kiváló. Sőt még a gyerekeknek a suliba is csomagolhatunk belőle. Hacsak el nem fogy ez a finomság már előző nap. :-)
ADAG 12 db |
ELŐKÉSZÍTÉS 15 perc |
SÜTÉSI FOK 200°C |
SÜTŐ Alsó-felső sütés középső rács |
SÜTÉS 25 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 300 g + 1 evőkanál búzafinomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 100 g vaj
- 150 g nádcukor
- 2 egész tojás
- 200 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 teáskanál őrölt kardamon
- 200 g áfonya
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük fel a sütőt 200 ℃-ra.
- Az áfonyát egy evőkanál liszttel keverjük össze.
- A vajat olvasszuk fel.
- Egy nagy keverőtálba öntsük bele a lisztet, sütőport, sót, nádcukrot, vaníliás cukrot, kardamont, vajat, tojást, tejszínt. Az egészet keverjük össze. Végül az áfonyát is óvatosan keverjük hozzá.
- Adagoljuk ki muffin sütőformába. Tegyük a sütőbe és 25 perc alatt süssük meg.
- Ha kihűlt, tálaljuk.
TIPP:
- Mélyhűtött áfonyával is elkészíthető a recept. Az arány nem változik.