Áfonyás muffin


Az áfonya önmagában már "superfood", de ha még muffin is készül belőle! Szerintem a muffint nem lehet megunni. Gyorsan, könnyen elkészíthető. Egy leves után, uzsonnára kiváló. Sőt még a gyerekeknek a suliba is csomagolhatunk belőle. Hacsak el nem fogy ez a finomság már előző nap. :-)

ADAG
12 db
ELŐKÉSZÍTÉS
15 perc
SÜTÉSI FOK
200°C
SÜTŐ
Alsó-felső sütés középső rács
SÜTÉS
25 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 300 g + 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 100 g vaj
  • 150 g nádcukor
  • 2 egész tojás
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt kardamon
  • 200 g áfonya




ELKÉSZÍTÉS:


  1. Melegítsük fel a sütőt 200 ℃-ra.
  2. Az áfonyát egy evőkanál liszttel keverjük össze.
  3. A vajat olvasszuk fel.
  4. Egy nagy keverőtálba öntsük bele a lisztet, sütőport, sót, nádcukrot, vaníliás cukrot, kardamont, vajat, tojást, tejszínt. Az egészet keverjük össze. Végül az áfonyát is óvatosan keverjük hozzá.
  5. Adagoljuk ki muffin sütőformába. Tegyük a sütőbe és 25 perc alatt süssük meg.
  6. Ha kihűlt, tálaljuk.

TIPP:


  • Mélyhűtött áfonyával is elkészíthető a recept. Az arány nem változik.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához