Sajtos-spenótos csirkemell

A csirkemell mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk készíteni valami finomat. Ezt a receptet is bárki el tudja készíteni, olyan egyszerű.

ADAG
4 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15 perc
FŐZÉS
35 perc
SÜTÉSI FOK
220°C
SÜTŐ
Légkeverés + grill középső rács


HOZZÁVALÓK:


  • 3 db egész csirkemell
  • Frissen őrölt bors
  • 115 g natúr vajkrém 
  • 30 g spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 + 50 g reszelt mozzarella sajt
  • 6 szelet bacon
  • 2 teáskanál olíva olaj 
  • Sütőpapír



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Melegítsük fel a sütőt 200 ℃-ra.
  2. A spenótot és a fokhagymát vágjuk apró darabokra.
  3. Egy közepes tálban keverjük össze a vajkrémet, a sajtot, a fokhagymát és a spenótot. Ízesítsük sóval.
  4. Készítsünk kis zsebeket. A csirkemelleket vágjuk be egy késsel, de ne vágjuk át a húst.
  5. A húst sózzuk, borsozzuk.
  6. Felváltva töltsük meg a zsebeket. Egyikbe bacon, a másikba a vajkrémes kence kerüljön.
  7. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tűzálló tálba.
  8. Szórjuk meg a tetejét sajttal. Locsoljuk meg olíva olajjal és süssük meg.
  9. Kínáljuk zöld salátával, majonézes kukorica salátával.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához