Balzsamecetes csirkecombok burgonyával

A hús és burgonya kombót nem lehet megunni. A balzsamecet nemcsak salátákba nagyon finom, hanem a húsokat is érdemes vele ízesíteni.

ADAG
4 darab
ELŐKÉSZÍTÉS
15 perc + 20 perc pihentetés
FŐZÉS
40 perc
SÜTÉSI FOK
220°C
SÜTŐ
Légkeverés + grill középső rács
SÜTÉS
10-15 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 200 ml balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Frissen őrölt bors
  • 1 kg filézett csirkecomb
  • 1 kg kifliburgonya
  • 1 evőkanál szárított rozmaring 
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2-2 evőkanál olívaolaj



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A csirke bepácolásához egy nagy keverőtálban keverjük össze a balzsamecetet, a mézet, a fokhagymát. Sóval és borssal ízesítsük. Tegyük bele a csirke darabokat, fedjük le és 20 percig pihentessük a hűtőben.
  2. Közben a burgonyát mossuk meg (nem kell meghámozni). Vágjuk ketté és tegyük egy közepes keverőtálba. Ízesítsük rozmaringgal, olíva olajjal, sóval.
  3. Egy forró serpenyőbe öntsük bele olíva olajat, tegyük bele a csirkét és a burgonyát. Ízesítsük még friss rozmaringgal.
  4. Fedő alatt főzzük puhára.
  5. Miután kész, tegyük a sütőbe és pirítsuk meg a tetejét. Majd tálaljuk.

TIPP:


  • A kifliburgonya másfajta burgonyával (pl.: Desirée, rózsaburgonya) is helyettesíthető. Ha nagyok a burgonyák vághatjuk több darabra is.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához