Háromsajtos Mac & Cheese

Igazi íz- és kalóriabomba, de megéri elkészíteni az amerikaiak kedvenc ételét.

ADAG
4-6 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
20 perc
FŐZÉS
15-20 perc
SÜTÉSI FOK
200°C
SÜTŐ
Légkeverés + grill középső rács


HOZZÁVALÓK:


  • 100 g vaj
  • 500 szarvacska tészta
  • 40 g liszt
  • 500 ml tej
  • 1 1/2 teáskanál só
  • Frissen őrölt bors
  • 100 g cheddar sajt
  • 100 g ementáli sajt
  • 80 g + 10 g Grana Padano sajt
  • 100 g pankó morzsa
  • 3 teáskanál olíva olaj



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük meg és tegyük egy nagy tálba.
  2. Közben elkészítjük a besamel mártást: olvasszuk fel a vajat egy edényben. Adjuk hozzá a lisztet, közepes fokozaton (5-ös fokozat) kevergessük 1 percig és adjuk hozzá a tejet. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a mártás.
  3. A mártásba keverjük bele a 3 féle sajtot.
  4. A kifőtt tésztához keverjük hozzá a sajtos mártást.
  5. Egy külön tálban keverjük össze a pankó morzsát, 10 g Grana Padano sajtot és az olíva olajat.
  6. Egy 25x35 cm-es tepsibe öntsük bele a sajtos tésztát.
  7. A tetejét szórjuk meg a pankó morzsás sajttal és még egy kis borssal.
  8. Sütőben a tetejét süssük aranybarnára.

TIPP:


  • A tészta ajánlott főzési idejétől számítva 1 perccel korábban szűrjük le, így a sütés során a tészta nem lesz túlságosan puha. Megtartja 'al dente' jellegét.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához