Sous vide sajttorta
Egy jó kis sajttorta egy hétvégi délutáni desszertnek? Íme egy újabb sous vide desszert recept, amit pikkpakk elkészíthetünk.
SZEMÉLY 5 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 10 perc |
IDŐ 1 óra |
HŐFOK 80°C |
HOZZÁVALÓK:
- 3 db egész tojás
- 300 g krémsajt (bármilyen márkájú natúr krémsajt)
- 80 g nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- Egy fél citrom reszelt héja
- 5 db 125 ml-es csavaros üveg
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy közepes tálban keverjük össze az egész tojásokat, a nádcukrot, a vaníliás cukrot, a krémsajtot, a citrom reszelt héját és a sót.
- A tojásokat egyesével adagoljuk a masszához.
- Töltsük üvegekbe, csavarjuk rá az üveg tetejét és tegyük sous vide kádba 60 percre 80°C-on
- Ha elkészült, azonnal hűtsük le hideg vízben.
- Tegyük hűtőbe és kb. 6 óra múlva fogyasztható.
TIPP:
- Tálaláskor, ha még szeretnénk tehetünk rá bogyós gyümölcsöket (pl.: áfonya, málna, ribizli), kekszmorzsát.