Sous vide hamburger házi bucival
Ki ne szeretné a jó hamburgert? Puha, szaftos marhahús pogácsa friss zöldségekkel, házi hamburger bucival, teli találat egy hétvégi vacsorának a téli időszakban. Nyáron grillen sütve a barátokkal egy esti grill partihoz is kiváló.
SZEMÉLY 4-6 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 15 perc |
SOUS VIDE IDŐ 40 perc |
HŐFOK 53,9°C |
SÜTÉS 10-15 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg marha darált
- 25 g vaj
- Só
- Frissen őrölt bors
- Növényi olaj
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy nagyobb keverőtál tegyük bel a darált húst. Jól sózzuk és borsozzuk meg.
- Formáljunk belőle kb. 2 cm vastag, 150 g-os húspogácsákat. 6 db lesz ebből a mennyiségből.
- Minden pogácsa tetejére tegyünk egy pici vajat.
- Tegyük a húsokat hármasával a vákuumzacskóba és vákuumozzuk le.
- A bezacskózott húst tegyük a megfelelően felmelegített, vízzel teli sous vide kádba és a megadott idő alatt szuvidáljuk meg (40 perc 53,9 °C fokon).
- Ha a hús kész, vegyük ki a zacskóból.
- Melegítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olajat és a húsok minden oldalát pirítsuk át rajta.
- Szedjük ki egy tányérra a húsokat. Pihentessük 5 percig, majd tálaljuk.
- Tálaljuk friss zöldségekkel, majonézzel, sajttal és házi hamburger bucival.
TIPP:
- A húspogácsa legyen legalább 2 cm vastag, hogy a sütés során belül még médium maradjon a hús.
- A zöldségek lehetnek: fejes saláta vagy jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, uborka. Ki mit szeret.
- A sajt ebben az esetben cheddar. Ha van időm 4 percre beteszem a sütőbe grill fokozatra és 210°C-on ropogósra sütöm.