Sajtos sült paradicsom

Ezt a receptet amikor először készítettem el a családomnak, nem is gondoltam volna, hogy ez lesz utána az egyik kedvenc köret. Nem tudok belőle annyit készíteni, ami el ne fogyna. A gyerekek imádni fogják ezt a ropogósra sült paradicsomot.

SZEMÉLY
2 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
20 perc
SÜTÉS
10 perc
SÜTÉSI FOK
220°C
SÜTŐ
Légkeverés + grill középső rács


HOZZÁVALÓK:


  • 4 db közepes paradicsom
  • 8 db mini mozzarella golyó
  • 30 g + 10 g Garana Padano sajt
  • 20 g száraz kifliből/zsemléből/kenyérből készült morzsa
  • 10 g vaj
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 teáskanál só
  • Frissen őrölt bors
  • 1-2 evőkanál olívaolaj

  • TÁLALÁSHOZ:

  • Olíva olaj
  • Friss bazsalikom levél



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Készítsük elő: a sajtot reszeljük le, a száraz kiflit/zsemlét/kenyeret aprítsuk fel egy késes aprítóban, a fokhagymát apró darabokra vágjuk fel, a bazsalikomot vágjuk csíkokra.
  2. Vízszintesen vágjuk félbe a paradicsomokat és a húsát kiskanállal kaparjuk ki.
  3. A kikapart paradicsom húst tegyük egy szűrőbe, hogy a leve lecsöpögjön és távolítsuk el a magokat.
  4. A megmaradt paradicsomhúst vágjuk kis darabokra és tegyük egy közepes keverőtálba.
  5. Adjuk hozzá a 30 g sajtot, a morzsát, a vajat, a bazsalikomot, a fokhagymát, a sót és a borsot. Ez lesz a keverékünk.
  6. A felezett paradicsomokba tegyünk egy-egy mozzarella golyót.
  7. Kézzel vagy kiskanállal nyomkodhatjuk bele a keveréket.
  8. A paradicsomok tetejét szórjuk meg a maradék sajttal és locsoljuk meg olíva olajjal.
  9. Tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára.
  10. Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal és a tetejét locsoljuk meg olíva olajjal.

TIPP:


  • Gyorsan egy könnyű vacsorát is összeüthetünk belőle méghozzá úgy, hogy amíg a sütőben sül a paradicsom, sütünk hozzá tükörtojást és virslit vagy elkészítjük a sült camembert sajt batyut.
  • Nyáron grillezett húsokhoz is jól illik ez a köret.
  • Akár előételként is felszolgálhatjuk.
  • Ha nincs otthon megszáradt kifli, zsemle vagy kenyér, akkor pirítsuk meg a puha pékárut és utána aprítsuk fel egy késes aprítóban.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához