Sajtos-tejszínes csirkecombok sült burgonyával
Ez is a gyerekek egyik nagy kedvence. Kicsit furcsa, hogy sült burgonyát ajánlok hozzá, de biztosan tudom, hogy a sajtos-tejszínes szaftba tunkolt sült krumplinál nincs is nagyszerűbb dolog egy családi étkezéskor. Ebédnek és vacsorának is kiváló.
SZEMÉLY 6 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 10 perc |
FŐZÉS 30-40 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg csirkecomb (lehet csak alsó vagy csak felső, akár vegyesen is, csontos vagy csontnélküli)
- 3 evőkanál növényi olaj
- Só
- Frissen őrölt bors
- 500 ml víz
- 200 g trappista sajt
- 500 ml tejszín
- Sült burgonya
TÁLALÁSHOZ:
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy forró serpenyőbe öntsük bele az olajat és a csirkecombok mindkét oldalát pirítsuk át rajta.
- Ízesítsük a húst sóval, borssal.
- Öntsük fel vízzel.
- Fedő alatt főzzük puhára.
- Öntsük bele a tejszínt és forraljuk fel újra.
- A végén szórjuk bele a sajtot is.
- Tálaljuk sült burgonyával.
- A növényi olaj helyett használhatunk kacsazsírt is. Még különlegesebb ízű lesz az étel.
- A trappista sajtot helyettesíthetjük Grana Padano sajttal is. Így egy újabb ételt kapunk. :-)