Mézes torta
Egyszerű és nagyon finom. A tejföltől pedig extrán puha marad még pár nap múlva is.
ADAG 8 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 5 perc |
FŐZÉS 35 perc |
SÜTÉSI FOK 180°C |
SÜTŐ Alsó-felső sütés középső rács |
HOZZÁVALÓK:
- 280 g búza fehérliszt
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 115 g puha vaj
- 320 g méz
- 3 db egész tojás
- 240 g tejföl
- Porcukor
TÁLALÁSHOZ:
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük fel a sütőt 180 ℃-ra.
- A vajat a mézzel keverjük habosra.
- A tojásokat egyenként keverjük hozzá a vajas keverékhez.
- Adagoljuk hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a tejfölt.
- A tésztát öntsük bele egy 25 cm átmérőjű tortaformába.
- Amikor aranybarnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből. Tűpróbával érdemes előtte ellenőrizni.
- Amikor kihűlt, porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.
TIPP:
- A tetejére porcukor helyett tehetünk rá tejszínhabot.
- Tálalhatjuk lekvárral is.
- Egy tökéletes reggeli lehet egy pohár kakaóval.