Mézes torta

Egyszerű és nagyon finom. A tejföltől pedig extrán puha marad még pár nap múlva is.

ADAG
8 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
5 perc
FŐZÉS
35 perc
SÜTÉSI FOK
180°C
SÜTŐ
Alsó-felső sütés középső rács


HOZZÁVALÓK:


  • 280 g búza fehérliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 115 g puha vaj
  • 320 g méz 
  • 3 db egész tojás 
  • 240 g tejföl

  • TÁLALÁSHOZ:


  • Porcukor



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Melegítsük fel a sütőt 180 ℃-ra.
  2. A vajat a mézzel keverjük habosra.
  3. A tojásokat egyenként keverjük hozzá a vajas keverékhez.
  4. Adagoljuk hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a tejfölt.
  5. A tésztát öntsük bele egy 25 cm átmérőjű tortaformába.
  6. Amikor aranybarnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből. Tűpróbával érdemes előtte ellenőrizni.
  7. Amikor kihűlt, porcukorral szórjuk meg és tálaljuk.

TIPP:


  • A tetejére porcukor helyett tehetünk rá tejszínhabot.
  • Tálalhatjuk lekvárral is.
  • Egy tökéletes reggeli lehet egy pohár kakaóval.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához