Kínai tojásos tészta pirított zöldségekkel


banán split

Egy újabb kínai étel. Egészséges és gyorsan elkészíthető. Többféle zöldséggel (pl.: brokkoli, lila káposzta, kínai kel) variálható.

SZEMÉLY
6
ELŐKÉSZÍTÉS
10 perc
SÜTÉS
30 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 500 g kínai tojásos tészta
  • 400 g sertés darált
  • 200 g fehér káposzta
  • 200 g sárgarépa
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 10 g friss gyömbér
  • 1 db egész tojás
  • 3-3 evőkanál növényi olaj

Tálaláshoz:


    Apróra vágott friss petrezselyem



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A káposztát és a sárgarépát szeleteljük vékony csíkokra.
  2. A fokhagymát aprítsuk fel.
  3. A gyömbért tisztítsuk meg és reszeljük le.
  4. A kínai tojásos tésztát az elkészítési mód szerint főzzük meg.
  5. Melegítsünk fel egy wokot. Öntsünk bele a 3 evőkanál olajat és a darált húst magas hőfokon pirítsuk meg.
  6. Tegyük bele a fokhagymát és a gyömbért, majd 1 percig pirítsuk tovább.
  7. A húst tegyük félre egy tálba.
  8. A wokot ismét melegítsük fel (nem kell kimosni) és 3 evőkanál olajon pirítsuk át a káposztát és a sárgarépát, majd ezt is szedjük ki egy tálba.
  9. A tojást - mintha rántottát készítenénk - verjük fel egy tálban pici sóval és a maradék zsiradékon süssük meg.
  10. A kifőtt tésztához keverjük hozzá a húst és a zöldségeket és a tojást.
  11. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.






Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához