Kínai tojásos tészta pirított zöldségekkel
Egy újabb kínai étel. Egészséges és gyorsan elkészíthető. Többféle zöldséggel (pl.: brokkoli, lila káposzta, kínai kel) variálható.
SZEMÉLY 6 fő |
ELŐKÉSZÍTÉS 10 perc |
SÜTÉS 30 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 500 g kínai tojásos tészta
- 400 g sertés darált
- 200 g fehér káposzta
- 200 g sárgarépa
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 10 g friss gyömbér
- 1 db egész tojás
- Só
- 3-3 evőkanál növényi olaj
Tálaláshoz:
-
Apróra vágott friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A káposztát és a sárgarépát szeleteljük vékony csíkokra.
- A fokhagymát aprítsuk fel.
- A gyömbért tisztítsuk meg és reszeljük le.
- A kínai tojásos tésztát az elkészítési mód szerint főzzük meg.
- Melegítsünk fel egy wokot. Öntsünk bele a 3 evőkanál olajat és a darált húst magas hőfokon pirítsuk meg.
- Tegyük bele a fokhagymát és a gyömbért, majd 1 percig pirítsuk tovább.
- A húst tegyük félre egy tálba.
- A wokot ismét melegítsük fel (nem kell kimosni) és 3 evőkanál olajon pirítsuk át a káposztát és a sárgarépát, majd ezt is szedjük ki egy tálba.
- A tojást - mintha rántottát készítenénk - verjük fel egy tálban pici sóval és a maradék zsiradékon süssük meg.
- A kifőtt tésztához keverjük hozzá a húst és a zöldségeket és a tojást.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.