Kakaós-meggyes zabsüti
Egy újabb zabos finomság.
ADAG 6 fő |
ELŐKÉSZÍTÉS 5 perc |
SÜTÉS 30 perc |
SÜTŐ Alsó-felső sütés középső rács |
SÜTÉSI FOK 180 ℃ |
HOZZÁVALÓK:
- 100 g nádcukor
- 250 g zabliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 200 ml laktózmentes tej
- 2 tojás
- kakaó
- 2 evőkanál utifűmaghéj
- 400 g magozott meggy
- Laktózmentes vaj a tepsi kikenéséhez
TÁLALÁSHOZ:
- Apróra vágott petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük fel a sütőt 180 ℃-ra. A tepsit kenjük ki egy pici vajjal.
- Egy közepes keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat. Végén hozzákeverjük a meggyet is.
- Az egészet egy 20x30 cm-es tepsibe beleöntjük és megsütjük.
- Amikor aranybarnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből. Tűpróbával érdemes előtte ellenőrizni.
- Amikor kihűlt, tálaljuk.