Kakaós-meggyes zabsüti


banán split

Egy újabb zabos finomság.

ADAG
6
ELŐKÉSZÍTÉS
5 perc
SÜTÉS
30 perc
SÜTŐ
Alsó-felső sütés középső rács
SÜTÉSI FOK
180 ℃


HOZZÁVALÓK:


  • 100 g nádcukor
  • 250 g zabliszt
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200 ml laktózmentes tej
  • 2 tojás
  • kakaó
  • 2 evőkanál utifűmaghéj
  • 400 g magozott meggy
  • Laktózmentes vaj a tepsi kikenéséhez

TÁLALÁSHOZ:


  • Apróra vágott petrezselyem



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Melegítsük fel a sütőt 180 ℃-ra. A tepsit kenjük ki egy pici vajjal.
  2. Egy közepes keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat. Végén hozzákeverjük a meggyet is.
  3. Az egészet egy 20x30 cm-es tepsibe beleöntjük és megsütjük.
  4. Amikor aranybarnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből. Tűpróbával érdemes előtte ellenőrizni.
  5. Amikor kihűlt, tálaljuk.






Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához