Házi hamburger buci
Ez nem az a "klasszik" édes hamburger buci, amit az én gyerekkoromban csalamádéval valamiféle hamburgerhússal, mustárral adtak (persze, ezt akkor nagyon szerettük :-)), hanem egy modernebb egészségesebb változat.
ADAG 4-5 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 10 perc |
KELESZTZÉS 2 óra + 40 perc |
SÜTÉS 20 perc |
SÜTÉSI FOK 210°C |
SÜTŐ Alsó-felső sütés középső rács |
HOZZÁVALÓK:
- 250 ml tej
- 350 g búzafinomliszt
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kávéskanál nádcukor
- 2 kávéskanál só
- 60 g szobahőmérsékletű vaj
- 150 g natúr joghurt
- Szezámmag a tetejére
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy dagasztótálban keverjük össze a fehér lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, az élesztőt, a nádcukrot, a sót, a vajat, a joghurtot és a tejet. Dagasszuk addig, míg ruganyos és hólyagos lesz a tészta.
- Szobahőmérsékleten lefedve kelesszük 2 órán keresztül.
- Formázzunk belőle bucikat (6 db nagy buci lesz belőle) és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Majd kelesszük még további 40 percig.
- Amikor a tészta újra megkelt, melegítsük elő a sütőt 210 ℃-ra.
- A bucik tetejét szúrjuk meg szezámmaggal, tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára.
TIPP:
- A bucik hamburgeren kívül akár különféle feltétekkel tökéletes vacsoraként is szolgálhatnak.
- A gyerekeknek suliba tízóraira szendvicsként is kiváló.