Házi hamburger buci

Hamburger buvi

Ez nem az a "klasszik" édes hamburger buci, amit az én gyerekkoromban csalamádéval valamiféle hamburgerhússal, mustárral adtak (persze, ezt akkor nagyon szerettük :-)), hanem egy modernebb egészségesebb változat.

ADAG
4-5 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10 perc
KELESZTZÉS
2 óra + 40 perc
SÜTÉS
20 perc
SÜTÉSI FOK
210°C
SÜTŐ
Alsó-felső sütés középső rács


HOZZÁVALÓK:


  • 250 ml tej
  • 350 g búzafinomliszt
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 kávéskanál nádcukor
  • 2 kávéskanál só
  • 60 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g natúr joghurt
  • Szezámmag a tetejére



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Egy dagasztótálban keverjük össze a fehér lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, az élesztőt, a nádcukrot, a sót, a vajat, a joghurtot és a tejet. Dagasszuk addig, míg ruganyos és hólyagos lesz a tészta.
  2. Szobahőmérsékleten lefedve kelesszük 2 órán keresztül.
  3. Formázzunk belőle bucikat (6 db nagy buci lesz belőle) és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Majd kelesszük még további 40 percig.
  4. Amikor a tészta újra megkelt, melegítsük elő a sütőt 210 ℃-ra.
  5. A bucik tetejét szúrjuk meg szezámmaggal, tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára.

TIPP:


  • A bucik hamburgeren kívül akár különféle feltétekkel tökéletes vacsoraként is szolgálhatnak.
  • A gyerekeknek suliba tízóraira szendvicsként is kiváló.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához