Csirkeragu leves


Kiadós leves, amit gyorsan elkészíthetünk egy nehéz nap után és garantáltan jól fogunk lakni vele.

SZEMÉLY
4 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
10 perc
FŐZÉS
35 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 1 kg csirkemell
  • 2 db zellerszár
  • 400 g sárgarépa
  • 600 g burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 3 egész babérlevél
  • 2,5 liter víz
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Frissen őrölt bors

  • HOZZÁVALÓK:


    • Apróra vágott friss petrezselyem
    • Tejföl



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A sárgarépát karikákra szeleteljük fel. A foghagymákat vágjuk apró darabokra. A burgonyát és a zellerszárat kockázzuk fel.
  2. Egy fazékban olvasszuk fel a vajat, öntsük hozzá az olívaolajat és pár percig pirítsuk át rajta a szárzellert, a sárgarépát és a burgonya darabokat.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele az ételízesítőt, a kakukkfüvet, a babérlevelet a fokhagymát és az egész csirkemelleket.
  4. Öntsük fel vízzel.
  5. Fedő alatt közepes fokozaton (4-es fokozat) főzzük 35 percig.
  6. A végén a babérleveleket távolítsuk el.
  7. Tálaláskor vegyük ki a levesestálakba a csirkehúst és egy villa segítségével tépkedjük darabokra.
  8. Majd kanalazzuk rá a zöldségeket és a levet. Tegyünk rá tejfölt és szórjuk meg friss petrezselyemmel.






Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához