Csirkeragu leves
Kiadós leves, amit gyorsan elkészíthetünk egy nehéz nap után és garantáltan jól fogunk lakni vele.
SZEMÉLY 4 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 10 perc |
FŐZÉS 35 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg csirkemell
- 2 db zellerszár
- 400 g sárgarépa
- 600 g burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál ételízesítő
- 1 evőkanál kakukkfű
- 3 egész babérlevél
- 2,5 liter víz
- 50 g vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só
- Frissen őrölt bors
- Apróra vágott friss petrezselyem
- Tejföl
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
- A sárgarépát karikákra szeleteljük fel. A foghagymákat vágjuk apró darabokra. A burgonyát és a zellerszárat kockázzuk fel.
- Egy fazékban olvasszuk fel a vajat, öntsük hozzá az olívaolajat és pár percig pirítsuk át rajta a szárzellert, a sárgarépát és a burgonya darabokat.
- Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele az ételízesítőt, a kakukkfüvet, a babérlevelet a fokhagymát és az egész csirkemelleket.
- Öntsük fel vízzel.
- Fedő alatt közepes fokozaton (4-es fokozat) főzzük 35 percig.
- A végén a babérleveleket távolítsuk el.
- Tálaláskor vegyük ki a levesestálakba a csirkehúst és egy villa segítségével tépkedjük darabokra.
- Majd kanalazzuk rá a zöldségeket és a levet. Tegyünk rá tejfölt és szórjuk meg friss petrezselyemmel.