Klubszendvics
A klubszendvics Amerikából származik. Három szelet toast kenyér, közötte kétféle hús. Kerül bele még sült szalonna, saláta, paradicsom és majonéz. Gyakran negyedekre vagy felekre vágják. Ha a koktélrudak nem tartanák össze, összedőlne, mert olyan magas a felépített "torony". Természetesen a sült burgonya sem maradhat el mellőle.
ADAG 1 fő |
ELŐKÉSZÍTÉS 5 perc |
ÖSSZEÁLLÍTÁS 5 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 3 szelet toast kenyér
- vaj
- 2 evőkanál majonéz
- 1 db saláta levél
- 2 szelet paradicsom
- 1 szelet bacon
- 1 szelet cheddar sajt
- 1 szelet pulyka sonka
- 1 szelet sonka
- Sült burgonya
TÁLALÁSHOZ:
ELKÉSZÍTÉS:
- A kenyerek mindkét felét kenjük meg vajjal.
- Közben egy száraz serpenyőben süssük meg a bacon szeleteket. Ha kész, tegyük egy papírtörlőre.
- Egy száraz serpenyőben a kenyér mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára.
- Az alábbi sorrendben építsük fel a szendvicset: kenyér, majonéz, sonka, bacon, paradicsom, kenyér, majonéz, pulykasonka cheddar sajt, saláta, kenyér.
- Az egész tornyot szúrjuk át egy -egy koktélrúddal (az átlósan szembeni sarkokra szúrjunk egy-egy koktélrudat) és vágjuk átlósan ketté. Így két háromszög szendvicset kapunk.
- Tálaljuk sült burgonyával.