Klubszendvics

A klubszendvics Amerikából származik. Három szelet toast kenyér, közötte kétféle hús. Kerül bele még sült szalonna, saláta, paradicsom és majonéz. Gyakran negyedekre vagy felekre vágják. Ha a koktélrudak nem tartanák össze, összedőlne, mert olyan magas a felépített "torony". Természetesen a sült burgonya sem maradhat el mellőle.

ADAG
1
ELŐKÉSZÍTÉS
5 perc
ÖSSZEÁLLÍTÁS
5 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 3 szelet toast kenyér
  • vaj
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 db saláta levél
  • 2 szelet paradicsom
  • 1 szelet bacon
  • 1 szelet cheddar sajt
  • 1 szelet pulyka sonka
  • 1 szelet sonka

  • TÁLALÁSHOZ:

  • Sült burgonya



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A kenyerek mindkét felét kenjük meg vajjal.
  2. Közben egy száraz serpenyőben süssük meg a bacon szeleteket. Ha kész, tegyük egy papírtörlőre.
  3. Egy száraz serpenyőben a kenyér mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára.
  4. Az alábbi sorrendben építsük fel a szendvicset: kenyér, majonéz, sonka, bacon, paradicsom, kenyér, majonéz, pulykasonka cheddar sajt, saláta, kenyér.
  5. Az egész tornyot szúrjuk át egy -egy koktélrúddal (az átlósan szembeni sarkokra szúrjunk egy-egy koktélrudat) és vágjuk átlósan ketté. Így két háromszög szendvicset kapunk.
  6. Tálaljuk sült burgonyával.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához