Camembert sajt batyu

A mi családunk nagyon szereti a sajtokat. Ehhez hasonló étel először a franciáknál ettem. Amikor hazajöttünk, megpróbáltam elkészíteni. Szerintem sikerült.

ADAG
1
ELŐKÉSZÍTÉS
5 perc
SÜTÉS
10 perc
SÜTÉSI FOK
220°C
SÜTŐ
Légkeverés + grill középső rács


HOZZÁVALÓK:


  • 1 db camembert sajt
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 kicsi gerezd fokhagyma
  • Frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál olíva olaj
  • 1 evőkanál fehér bor
  • Alufólia a sütéshez

  • TÁLALÁSHOZ:

  • Balzsamecet



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Melegítsük fel a sütőt 220 ℃-ra.
  2. A sajtot vágjuk ketté úgy, hogy két fél korongot kapjunk.
  3. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk fel.
  4. Készítsünk elő 2 db alufólia darabot és tegyük rá a fél sajtokat.
  5. A sajtokra szórjunk rá rozmaringot és őrölt borsot. Tegyünk rá néhány fokhagyma karikát. Locsoljuk meg olíva olajjal és fehér borral.
  6. Az alufólia négy csücskét fogjuk meg és csavarjuk össze vagyis készítsünk belőle egy batyut.
  7. Tegyük egy tepsibe és 10 perc alatt süssük meg.
  8. Tálaláskor locsoljunk rá balzsamecetet.

TIPP:


  • A rozmaring más zöldfűszerrel is helyettesíthetjük pl.: bazsalikom, oregánó, kakukkfű, borsikafű.
  • A fehér bor nem kötelező elem, elhagyható, de nagyon kellemes ízt ad az ételnek.
  • Ha olyan camembert sajtot veszünk, ami fa dobozban van, tegyük vissza a fél sajtokat a doboz tetejébe és aljába. Fűszerezzük. Tegyük tepsibe és süssük meg. Így nem kell alufóliát használnunk.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához