Camembert sajt batyu
A mi családunk nagyon szereti a sajtokat. Ehhez hasonló étel először a franciáknál ettem. Amikor hazajöttünk, megpróbáltam elkészíteni. Szerintem sikerült.
ADAG 1 fő |
ELŐKÉSZÍTÉS 5 perc |
SÜTÉS 10 perc |
SÜTÉSI FOK 220°C |
SÜTŐ Légkeverés + grill középső rács |
HOZZÁVALÓK:
- 1 db camembert sajt
- 1 csipet rozmaring
- 1 kicsi gerezd fokhagyma
- Frissen őrölt bors
- 1 teáskanál olíva olaj
- 1 evőkanál fehér bor
- Alufólia a sütéshez
- Balzsamecet
TÁLALÁSHOZ:
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük fel a sütőt 220 ℃-ra.
- A sajtot vágjuk ketté úgy, hogy két fél korongot kapjunk.
- A fokhagymát vékony karikákra vágjuk fel.
- Készítsünk elő 2 db alufólia darabot és tegyük rá a fél sajtokat.
- A sajtokra szórjunk rá rozmaringot és őrölt borsot. Tegyünk rá néhány fokhagyma karikát. Locsoljuk meg olíva olajjal és fehér borral.
- Az alufólia négy csücskét fogjuk meg és csavarjuk össze vagyis készítsünk belőle egy batyut.
- Tegyük egy tepsibe és 10 perc alatt süssük meg.
- Tálaláskor locsoljunk rá balzsamecetet.
TIPP:
- A rozmaring más zöldfűszerrel is helyettesíthetjük pl.: bazsalikom, oregánó, kakukkfű, borsikafű.
- A fehér bor nem kötelező elem, elhagyható, de nagyon kellemes ízt ad az ételnek.
- Ha olyan camembert sajtot veszünk, ami fa dobozban van, tegyük vissza a fél sajtokat a doboz tetejébe és aljába. Fűszerezzük. Tegyük tepsibe és süssük meg. Így nem kell alufóliát használnunk.