Almás-kókuszos zabsüti

Szeretek kísérletezni a különféle lisztekkel. Nekem a zabliszt "nagyon jó barátom" évek óta. Miért? A zabliszt egészséges, rostban gazdag, alacsonyabb szénhidráttartalma miatt lassabban szívódik fel mint a sima búzaliszt. Sokoldalúan felhasználható, főzéshez, sűrítéshez, sütéshez nagyon jól használható. A zablisztet ebben az esetben egy finom süteményben használtam.

ADAG
6 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15 perc
FŐZÉS
25 perc
SÜTÉSI FOK
180°C
SÜTŐ
Alsó-felső sütés középső rács


HOZZÁVALÓK:


  • 150 g nádcukor
  • 150 g puha vaj
  • 160 g zabliszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 100 ml tej
  • 3 tojás
  • 300 g alma (pucolva)
  • 2 evőkanál utifűmaghéj



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Melegítsük fel a sütőt 180 ℃-ra.
  2. A vajat a nádcukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  3. A tojásokat egyenként keverjük hozzá a vajas keverékhez.
  4. Adagoljuk hozzá a zablisztet, a sót, a sütőport a kókuszreszeléket, az utifűmaghéjat és a tejet.
  5. Az almát reszeljük le és keverjük hozzá a tésztához.
  6. Az egészet egy 25x35 cm-es tepsibe öntsük bele és süssük meg.
  7. Amikor aranybarnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből. Tűpróbával érdemes előtte ellenőrizni.
  8. Amikor kihűlt, tálaljuk.

TIPP:


  • Laktózmentes tejjel is elkészíthető. Az arány nem változik.
  • 50 g olajos magvat is szórhatunk a tésztába (pl.: dió, mandula, kesudió).
  • Az utifűmaghéjat mindenképpen érdemes beletenni, mert egyébként morzsálódni fog a sütemény.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához