Tojásos göngyölt hús
A tojáskrémet sokan szeretik kenyérre kenve. Én gondoltam egyet és beletöltöttem húsba. Érdemes kipróbálni.
ADAG 4 fő |
ELŐKÉSZÍTÉS 20 perc |
SÜTÉS 35 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg pulykamell
- 6 db főtt tojás
- 100 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 220 g tejföl
- Só
- Őrölt szerecsendió
- 400 ml alaplé
- 2 evőkanál növényi olaj
- Apróra vágott metélőhagyma
TÁLALÁSHOZ:
ELKÉSZÍTÉS:
- A töltelékhez készítsük elő: tojásokat főzzük keményre és pucoljuk meg, a fokhagymát tisztítsuk meg.
- Egy késes aprítóba tegyük bele a főtt tojást, a fokhagymát, a mustárt és a vajat, majd aprítsuk fel krémes állagúra. Ízesítsük sóval.
- A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk ki. Sóval és szerecsendióval szórjuk meg.
- A hússzeleteket töltsük meg a tojásos keverékkel. A hús két oldalát hajtsuk be és göngyöljük fel. Hústűvel szúrjuk át a felgöngyölt húsokat, nehogy a sütés közben szétnyíljanak.
- Egy forró serpenyőbe öntsünk olajat és tegyük bele a húsokat. Öntsük fel alaplével és fedő alatt főzzük puhára.
- A húsokat vegyük ki egy tálba és a hústűket távolítsuk el.
- A levet sűrítsük be tejföllel és öntsük rá a húsra.
- Köretként adhatunk hozzá kifőtt tésztát, rizst, bulgurt.
- Tálaláskor a húst szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával.