Tojásos göngyölt hús

A tojáskrémet sokan szeretik kenyérre kenve. Én gondoltam egyet és beletöltöttem húsba. Érdemes kipróbálni.

ADAG
4
ELŐKÉSZÍTÉS
20 perc
SÜTÉS
35 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 1,5 kg pulykamell
  • 6 db főtt tojás
  • 100 g vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 220 g tejföl
  • Őrölt szerecsendió
  • 400 ml alaplé
  • 2 evőkanál növényi olaj

  • TÁLALÁSHOZ:


  • Apróra vágott metélőhagyma



ELKÉSZÍTÉS:


  1. A töltelékhez készítsük elő: tojásokat főzzük keményre és pucoljuk meg, a fokhagymát tisztítsuk meg.
  2. Egy késes aprítóba tegyük bele a főtt tojást, a fokhagymát, a mustárt és a vajat, majd aprítsuk fel krémes állagúra. Ízesítsük sóval.
  3. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk ki. Sóval és szerecsendióval szórjuk meg.
  4. A hússzeleteket töltsük meg a tojásos keverékkel. A hús két oldalát hajtsuk be és göngyöljük fel. Hústűvel szúrjuk át a felgöngyölt húsokat, nehogy a sütés közben szétnyíljanak.
  5. Egy forró serpenyőbe öntsünk olajat és tegyük bele a húsokat. Öntsük fel alaplével és fedő alatt főzzük puhára.
  6. A húsokat vegyük ki egy tálba és a hústűket távolítsuk el.
  7. A levet sűrítsük be tejföllel és öntsük rá a húsra.
  8. Köretként adhatunk hozzá kifőtt tésztát, rizst, bulgurt.
  9. Tálaláskor a húst szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához