Sajtos-spenótos csirkemell
A csirkemell mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk készíteni valami finomat. Ezt a receptet is bárki el tudja készíteni, olyan egyszerű.
ADAG 4 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 15 perc |
FŐZÉS 35 perc |
SÜTÉSI FOK 220°C |
SÜTŐ Légkeverés + grill középső rács |
HOZZÁVALÓK:
- 3 db egész csirkemell
- Só
- Frissen őrölt bors
- 115 g natúr vajkrém
- 30 g spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 + 50 g reszelt mozzarella sajt
- 6 szelet bacon
- 2 teáskanál olíva olaj
- Sütőpapír
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük fel a sütőt 200 ℃-ra.
- A spenótot és a fokhagymát vágjuk apró darabokra.
- Egy közepes tálban keverjük össze a vajkrémet, a sajtot, a fokhagymát és a spenótot. Ízesítsük sóval.
- Készítsünk kis zsebeket. A csirkemelleket vágjuk be egy késsel, de ne vágjuk át a húst.
- A húst sózzuk, borsozzuk.
- Felváltva töltsük meg a zsebeket. Egyikbe bacon, a másikba a vajkrémes kence kerüljön.
- Tegyük egy sütőpapírral bélelt tűzálló tálba.
- Szórjuk meg a tetejét sajttal. Locsoljuk meg olíva olajjal és süssük meg.
- Kínáljuk zöld salátával, majonézes kukorica salátával.