Mexikói paradicsomos húsgolyók

Aki szereti a pikáns, picit csípős ízeket, annak ez az étel biztosan ízleni fog.

ADAG
4-6 főre
ELŐKÉSZÍTÉS
15 perc
FŐZÉS
20 perc


HOZZÁVALÓK:


  • 1 kg marha darált (32 db gombóc)
  • 100 + 100 g sajt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • Frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál olíva olaj 
  • 1/2  fej vöröshagyma
  • 1 doboz apróra vágott paradicsom konzerv
  • 200 ml víz
  • 1 teáskanál mexikói fűszerkeverék

  • TÁLALÁSHOZ:


  • Friss apróra vágott petrezselyem
  • Tortilla chips



ELKÉSZÍTÉS:


  1. Egy közepes tálban keverjük össze a darált húst, 100 g sajtot, a petrezselymet, a fokhagymát, a tojást, az őrölt köményt. Sózzuk, borsozzuk. Kézzel gyúrjuk össze.
  2. Formáljunk belőle kis golyókat.
  3. A serpenyőbe öntsük bele az olíva olajat és a húsgolyókat pirítsuk meg benne. Szedjük ki egy tálba.
  4. A maradék olajon (ha kell, pótoljuk) pirítsuk át a vöröshagymát, öntsük rá az apróra vágott paradicsomot, szórjuk meg a mexikói fűszerkeverékkel, öntsük fel vízzel és tegyük bele a húsgolyókat.
  5. Alacsony hőfokon (4-es fokozat) főzzük 20 percig.
  6. A végén szórjuk meg a maradék sajttal.
  7. Tálaljuk friss petrezselyemmel és tortilla chips-szel.





Legnépszerűbb receptek


CARBONARA SPAGETTI PITE
 


KARFIOL LEVES ROPOGÓSRA
SÜLT SZALONNÁVAL


CSOKIS-BANÁNOS KOCKA
 


TORTILLA BATYU
 


RIZSES CSIRKE CASSEROLE
 


Vissza a recept listához