Mexikói paradicsomos húsgolyók
Aki szereti a pikáns, picit csípős ízeket, annak ez az étel biztosan ízleni fog.
ADAG 4-6 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 15 perc |
FŐZÉS 20 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg marha darált (32 db gombóc)
- 100 + 100 g sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál őrölt kömény
- Só
- Frissen őrölt bors
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 doboz apróra vágott paradicsom konzerv
- 200 ml víz
- 1 teáskanál mexikói fűszerkeverék
- Friss apróra vágott petrezselyem
- Tortilla chips
TÁLALÁSHOZ:
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy közepes tálban keverjük össze a darált húst, 100 g sajtot, a petrezselymet, a fokhagymát, a tojást, az őrölt köményt. Sózzuk, borsozzuk. Kézzel gyúrjuk össze.
- Formáljunk belőle kis golyókat.
- A serpenyőbe öntsük bele az olíva olajat és a húsgolyókat pirítsuk meg benne. Szedjük ki egy tálba.
- A maradék olajon (ha kell, pótoljuk) pirítsuk át a vöröshagymát, öntsük rá az apróra vágott paradicsomot, szórjuk meg a mexikói fűszerkeverékkel, öntsük fel vízzel és tegyük bele a húsgolyókat.
- Alacsony hőfokon (4-es fokozat) főzzük 20 percig.
- A végén szórjuk meg a maradék sajttal.
- Tálaljuk friss petrezselyemmel és tortilla chips-szel.