Balzsamecetes csirkecombok burgonyával
A hús és burgonya kombót nem lehet megunni. A balzsamecet nemcsak salátákba nagyon finom, hanem a húsokat is érdemes vele ízesíteni.
ADAG 4 darab |
ELŐKÉSZÍTÉS 15 perc + 20 perc pihentetés |
FŐZÉS 40 perc |
SÜTÉSI FOK 220°C |
SÜTŐ Légkeverés + grill középső rács |
SÜTÉS 10-15 perc |
HOZZÁVALÓK:
- 200 ml balzsamecet
- 2 evőkanál méz
- 3 gerezd fokhagyma
- Só
- Frissen őrölt bors
- 1 kg filézett csirkecomb
- 1 kg kifliburgonya
- 1 evőkanál szárított rozmaring
- 2 szál friss rozmaring
- 2-2 evőkanál olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirke bepácolásához egy nagy keverőtálban keverjük össze a balzsamecetet, a mézet, a fokhagymát. Sóval és borssal ízesítsük. Tegyük bele a csirke darabokat, fedjük le és 20 percig pihentessük a hűtőben.
- Közben a burgonyát mossuk meg (nem kell meghámozni). Vágjuk ketté és tegyük egy közepes keverőtálba. Ízesítsük rozmaringgal, olíva olajjal, sóval.
- Egy forró serpenyőbe öntsük bele olíva olajat, tegyük bele a csirkét és a burgonyát. Ízesítsük még friss rozmaringgal.
- Fedő alatt főzzük puhára.
- Miután kész, tegyük a sütőbe és pirítsuk meg a tetejét. Majd tálaljuk.
TIPP:
- A kifliburgonya másfajta burgonyával (pl.: Desirée, rózsaburgonya) is helyettesíthető. Ha nagyok a burgonyák vághatjuk több darabra is.