Háromsajtos Mac & Cheese
Igazi íz- és kalóriabomba, de megéri elkészíteni az amerikaiak kedvenc ételét.
ADAG 4-6 főre |
ELŐKÉSZÍTÉS 20 perc |
FŐZÉS 15-20 perc |
SÜTÉSI FOK 200°C |
SÜTŐ Légkeverés + grill középső rács |
HOZZÁVALÓK:
- 100 g vaj
- 500 szarvacska tészta
- 40 g liszt
- 500 ml tej
- 1 1/2 teáskanál só
- Frissen őrölt bors
- 100 g cheddar sajt
- 100 g ementáli sajt
- 80 g + 10 g Grana Padano sajt
- 100 g pankó morzsa
- 3 teáskanál olíva olaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük meg és tegyük egy nagy tálba.
- Közben elkészítjük a besamel mártást: olvasszuk fel a vajat egy edényben. Adjuk hozzá a lisztet, közepes fokozaton (5-ös fokozat) kevergessük 1 percig és adjuk hozzá a tejet. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a mártás.
- A mártásba keverjük bele a 3 féle sajtot.
- A kifőtt tésztához keverjük hozzá a sajtos mártást.
- Egy külön tálban keverjük össze a pankó morzsát, 10 g Grana Padano sajtot és az olíva olajat.
- Egy 25x35 cm-es tepsibe öntsük bele a sajtos tésztát.
- A tetejét szórjuk meg a pankó morzsás sajttal és még egy kis borssal.
- Sütőben a tetejét süssük aranybarnára.
TIPP:
- A tészta ajánlott főzési idejétől számítva 1 perccel korábban szűrjük le, így a sütés során a tészta nem lesz túlságosan puha. Megtartja 'al dente' jellegét.